Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bro bröts sönder – rasade ner i Gullbergsån

När järnvägsbron skulle lyftas av gick den plötsligt sönder – och en del av bron föll ner i Gullbergsån. Nu arbetar Trafikverket för att ta reda på orsaken och för att få upp brodelen ur vattnet.

Det var i fredags som man skulle lyfta av den gamla järnvägsbron som går över Gullbergsån i Olskrokens planskildhet.

Området är enligt Trafikverket en av de viktigaste knutpunkterna i det västsvenska järnvägssystemet och man bygger om planskilda järnvägsspår för att öka framkomlighet och driftsäkerhet för tågtrafiken till och från Göteborg.

Trafikverket bygger tio kilometer räls och sju broar – och river samtidigt gamla broar. Den aktuella bron togs ur drift för ett halvår sedan.

– Men i samband med att man skulle lyfta av den gick den av och en del av bron ligger delvis i ån, säger Jenny Karlsson, delprojektledare entreprenad Olskroken.

"Utreder orsaken"

Ingen blev skadad i samband med att bron bröts sönder och nu arbetar Trafikverket för att flytta den trasiga brodelen.

– Just nu säkrar vi området, utreder orsaken och hur vi ska flytta bort den, säger Jenny Karlsson.

De har också kontaktat Länsstyrelsen, men i nuläget finns ingen känd miljöpåverkan. Enligt Jenny Karlsson ska händelsen inte heller sinka arbetet på platsen.

– Det är såklart olyckligt att det händer, men det är inte kritiskt för arbetet och påverkar inte tidsplanen, säger hon.

I en tidigare version av denna artikel stod det att bron föll ner i Säveån, men det handlar alltså om Gullbergsån strax söder om Säveån i vilken Gullbergsån rinner ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.