Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Brandmän kämpar mot envis krogbrand

Strax innan lunch började det brinna på den populära krogen Ölstugan Tullen på Hisingen. Flera enheter ryckte ut till platsen, men vid sextiden på kvällen brann det fortfarande. – Det här är en allvarlig händelse och det här är en allvarlig brand, säger Andreas Terner, inre befäl vid räddningstjänsten

 

 

Krogen är belägen i närheten av Kvilletorget på Hisingen.

Fem enheter, med totalt 35 brandmän, ryckte ut till platsen och försökte kontrollera branden så att den inte skulle sprida sig. 

– Branden ska ha startat på en toalett, och sedan spridit sig, berättade Andreas Terner, inre befäl vid räddningstjänsten Storgöteborg. 

Räddningstjänsten håll vid 12-tiden på att begränsa spridningen i byggnaden, som är gammal och därför riskerade större spridning. 

– Det här är en allvarlig händelse och det här är en allvarlig brand, berättade Andreas Terner. 

"Branden är inte under kontroll"

Strax efter lunch meddelade räddningstjänsten att branden ännu inte är under kontroll.

– Branden är inte under kontroll, sa Per Jarring, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Storgöteborg. 

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med branden.

Även polis befann sig på platsen för att vara behjälpliga under släckningsarbetet, och Herkulesgatan stängdes av i båda riktningarna.

Kontor utrymt

– Vi är på plats för att hålla koll på avspärrningarna framförallt. Ett närliggande kontor ska också ha utrymts, berättade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid 13-tiden meddelade räddningstjänsten att man hade begränsat branden och att det då inte fanns någon risk att den skulle sprida sig till närliggande byggnader. 

–  Vi har fått branden under kontroll, men det brinner fortfarande på, berättade Andreas Terner strax före 14-tiden.

Blir kvar sent

Vid sextiden på kvällen brann det dock fortfarande i mellanliggande bjälklag inuti byggnaden. Eftersom huset är gammalt, är det extra svårsläckt enligt räddningstjänsten.

– Vi behöver bryta upp och leta efter de brandhärdar som finns i mellanbjälklag. Vi kommer blir kvar hela kvällen och troligtvis även natten, säger Anders Lundblad, stabschef vid räddningstjänsten.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP!

Via mejl: [email protected]
Telefon: 031-17 20 10
MMS/SMS: 720 10

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.