Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Brandattack mot polisens lokaler i Göteborg

Under onsdagsmorgonen sattes polisens lokaler i Backa i brand. Två personer greps senare misstänkta för att ha anlagt branden.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP
Via mejl: [email protected] Telefon: 031-17 20 10 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

 

 

Enligt uppgifter till GP misstänks attentatet vara riktat mot Göteborgspolisen som har lokaler i industriområdet vid Tagenevägen.

Ett stort antal polispatruller larmades till platsen och en jakt efter misstänkta gärningsmän inleddes. Enligt vittnesuppgifter ska en eller flera män ha setts lämna brandplatsen i Tagene industriområde och fly norrut, i riktning mot IKEA Bäckebol.

Enligt räddningstjänsten finns det risk för att branden kan sprida sig.

- Vinden ligger på så man befarar att den kan sprida sig, berättade Hans-Olof Allgulin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten under den pågående händelsen.

Två personer är gripna misstänkta för mordbrand. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten ska det handla om två män som gripits till fots i höjd med Bauhaus i Backa. Räddningstjänsten arbetade fram till 09:14 på platsen med att släcka branden och polisen har nu tagit över för teknisk undersökning. Tagenevägen vid byggnaden är därför nu helt avspärrat.

I anslutning till polisens byggnad finns en stor parkering där fordon hålls bevarade efter att de beslagtagits från misstänkta. Det är fordon inne på polisens beslagsområde som, enligt källor till GP, ska vara de som i huvudsak är drabbade av branden.

– Vi fick larmet om att det brinner i en bil och att två män springer från platsen som sedan kan gripas, säger Thomas Fuxborg, presstalesman för polisen i väst.
Enligt honom skall branden i bilen ha spridits till taket på byggnaden.
– Det är tre bilar som blivit helt utbrända och ett par motorcyklar. Taket har skadats och byggnaden är kraftigt vatten och rökskadad, säger han.

Enligt uppgifter till GP misstänker man att branden riktats mot en bil som var fullpackad av stöldgods - som polisen hade stoppat bara timmar före branden.

Läs även: Här slår tjuvarna till vid miljonkuppen

I natt skedde en stöld mot en depå i Kungälv. Enligt uppgifter till GP misstänks gärningsmännen ha skurit däcken till vaktbolagets bilar och åkt iväg med maskindelar till ett värde av cirka två miljoner kronor. Två fordon ska ha lämnat platsen i riktining mot Göteborg. En bil stoppades efter en krock på Hisingen, där tre gärningsmäns setts springa från platsen varav en utav dem, en man, har gripits. Polisen jobbar ännu med att få tag i de två andra personerna.

En lastbil har också hittats fylld med verktyg från företaget som drabbats av stölden. Ännu har ingen gripits för stölden. Hurvida händelsen har ett samband med branden i polisens lokaler vid Tagenevägen är i nuläget oklart:

- Det får vi nu utreda, men ingenting är uteslutet, säger Thomas Fuxborg

Ingen uppges ha blivit skadad i varken branden i eller i stölden i Kungälv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.