Brand vid Nytorpsskolan

En fullt utvecklad brand rasade under natten i en byggnad intill Nytorpsskolan i Hammarkullen i Göteborg.

ANNONS
|

GP rättar:

Initalt lämnades information om att det skulle röra sig om en huvudbyggnad till Nytorpsskolan eller en huvudbyggnad till den förskola som ligger i närheten av skolan. Det är ännu inte helt fastställt vad den eldhärjade byggnande använts till, men det rör sig inte om själva Nytorpsskolan.

Larmet kom klockan 00.46. När räddningstjänsten anlände till platsen upptäcktes en fullt utvecklad brand i en byggnad på Bredfjällsgatan i Hammarkullen, Angered.

– Det brinner ordentligt, sa Dan Lindqvist, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

En större räddningsstyrka bekämpade under natten branden.

– Vi har tre stationer på plats, säger Dan Lindqvist.

Vid 01-tiden var det ännu oklart exakt hur omfattande branden är. Det varockså oklart om hela skolan riskeradeatt förstöras eller om man skulle kunna rädda delar av den.

ANNONS

– Vi är precis framme på platsen. Det troliga är att det kommer att upprättas en anmälan om misstänkt mordbrand, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Vid 05.30 på måndagsmorgonen var branden släckt, men räddningstjänsten var kvar på platsen och polisen hade satt upp avspärrningar.

– Nu avvaktar vi på att det ska svalna så vi kan påbörja en teknisk undersökning, säger Staffan Sellberg.

Branden tros ha startat efter att flera ungdomar utfört skadegörelse på skolan och att det i anslutning till detta börjat brinna i förskolan.

Under måndagsförmiddagen bekräftade polisen att det rörde sig om en fristående byggnad intill Nytorpsskolan, och inte själva skolan eller förskolebyggnaden.

– Det ska röra sig om någon form av fritidshus, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region Väst.

Ingen är i nuläget gripen och motivet bakom den misstänkta mordbranden är ännu okänt.

ANNONS