Brand vid företag på Hisingen

Räddningstjänsten larmades på torsdagen till en brand vid en industrilokal vid Arendal på Hisingen. Tolv personer har evakuerats.
– Det är öppna lågor, vi är där med ett stort antal enheter, säger Björn van der Kaay, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet kom in klockan 09.22.

Branden var omfattande och rökutvecklingen kraftig. Räddningstjänsten har gått in i byggnaden med rökdykare. Även polis och ambulans har larmats till platsen.

Inledningsvis fick räddningstjänsten larm om en brand med öppna lågor i en större lagerbyggnad vid ett industriföretag i Arendal, Torslanda, på Hisingen i Göteborg.

– Det visades vara en kraftig brand i en container intill byggnaden. Det vi befarar är att branden via en vägg spridits i byggnadens konstruktion. Det är det vi undersöker nu, säger Peter Zettersten, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Tolv personer evakuerades

Räddningstjänsten har haft personal från fyra stationer på plats.

ANNONS

Enligt SOS Alarm har tolv personer evakuerats ur byggnaden. De undersöks av ambulanspersonal på plats.

– Enligt de uppgifter vi har fått har ingen kommit till skada, säger man vid SOS Alarm.

Det är oklart hur branden startat.

Vid lunchtid var räddningstjänsten kvar på platsen.

– Vi har en värmepåverkan i väggen, men vet ännu inte orsaken till den. Om det är en följd av värmen från branden eller om det har skett en spridning. Vi fortsätter att undersöka, säger Peter Zettersten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS