Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Brand på restaurang Lilla Istanbul i Kvillebäcken

En brand utbröt på restaurang Lilla Istanbul i Kvillebäcken under natten och räddningstjänsten var på plats med flera enheter. Polisen utreder händelsen som mordbrand.
– Vi fick larm om att hela byggnaden var övertänd, säger Bosse vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Strax efter lunch på måndagen larmades räddningstjänsten på nytt till platsen och fick utföra eftersläckning på en del av fasaden.

Det var strax efter midnatt som räddningstjänsten larmades om en brand på en restaurang i Kvillebäcken på Hisingen.

– Vi fick in ett larm om att hela byggnaden var övertänd, säger Bosse, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Det är oklart vad som orsakade branden. Polisen utreder händelsen som mordbrand och spärrade av platsen för en teknisk undersökning.

– Det fanns ingen i lokalen, men det var flera rutor som var krossade, så vi kan inte utesluta att det var någon typ av anlagd brand. Våra tekniker får göra sin del under dagen så får vi se om de hittar någonting, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman, under måndagsmorgonen.

Räddningstjänst på plats – igen

Vid 14-tiden på måndagen larmade restaurangägaren räddningstjänsten efter att ha upptäckt att det börjat ryka igen.

Röken kom från en förmodad kvarvarande glöd och räddningstjänsten fick frilägga en del av fasaden för att kunna eftersläcka innan de lämnade restaurangen.

Det kom som en chock

Restaurang Lilla Istanbuls revisor, Ibrahim Daghan, fick besked om branden bara några timmar efter att de sista ur personalen hade gått hem för dagen.

– Vi fick samtal vid 01-tiden av polisen som var där med brandkåren. Det kom som en chock, säger han.

Enligt Ibrahim Daghan är det inga stora skador vad de kan se i nuläget, framförallt är det serveringen som kommer behöva göras om och hela lokalen är rökskadad.

Redan innan branden hade Lilla Istanbul det tufft, coronarestriktionerna har bland annat gjort att de inte kan ta emot lika många besökare som tidigare. Nu måste de stänga helt i flera veckor.

Många kunder har uttryckt sin oro.

– Telefonen har ringt non stop, det är många stamkunder som man är nära med, alla har ringt och hört och frågat om vad det är som hänt, säger Ibrahim Daghan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.