Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Brand på pub i Göteborg

En brand bröt ut i köket på en pub i centrala Göteborg under fredagskvällen. Puben utrymdes och räddningstjänsten gick in med rökdykare för att få kontroll över branden.

Det var vid åttatiden under fredagskvällen som det började brinna i köket på en pub på en tvärgata till Avenyn i Göteborg.

– Det brann i restaurangköket, men jag vet inte omfattningen av det, sade Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

När räddningstjänsten kom till platsen var det en utvecklad brand, och man fick gå in med rökdykare för att släcka branden.

– Det vi håller på med nu är att kontrollera så att det inte har spridit sig, sade Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, vid tillfället.

Risk för spridning

Risken var att branden hade stigit upp i ventilationssystemet och spridit sig, berättade Mats Gränsmark. Efter branden hade släckts sökte man med värmekamera och gasjouren skickades dit för att kontrollera platsen.

– Det kan bli förödande, stället är utrymt medan vi arbetar, säger Mats Gränsmark.

Anledningen till branden tros vara olja på spisen som spridit sig. Därefter ska väggen ha tagit eld, uppger räddningstjänsten.

"Diffus brandlukt"

Ett vittne som satt på en restaurang i närheten berättade att det var många enheter på plats.

– Vi har känt en diffus brandlukt, men jag vet inte om det kommer därifrån. Det är en massa enheter vid Stora Teatern, sade vittnet Rickard till GP.

Vid 20.30 uppgav räddningstjänsten att branden klarade sig till bara köket. Det gick inte vidare upp i ventilationen.

– Vi gjorde efterkontroller och det hade inte spridit sig. Vi har avslutat räddningsinsatsen. Det slutade väl, säger Mats Gränsmark.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.