Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Brand på balkong i Linnéstaden

Spårvagnstrafiken på Linnégatan stoppades på söndagskvällen efter att en brand brutit ut på en innergård. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med flera enheter.

Larmet kom in 19.44 till räddningstjänsten.

– Vi är framme där, det verkar som att det brinner på en balkong, säger Johan Eklund, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Spårvagnstrafiken på Linnégatan stoppades och linje 2 drogs in tillfälligt i båda riktningarna mellan Centralstationen och Högsbotorp. Linje 1, 6 och 7 körde istället en annan rutt.

– De kommer att köra via Stigbergstorget och trafikera bort mot Marklandsgatan, säger Elinor Mildh, störningskoordinator på Västtrafik.

Räddningstjänsten ryckte ut till branden med åtminstone sju enheter. Även polisen var på plats.

– Vi försöker få reda på vad det är som har gjort att det har börjat brinna, säger Johan Josarp, vakthavande befäl på polisen region Väst.

Strax efter halv nio på kvällen uppgav räddningstjänsten att branden inte var så omfattande som de inledningsvis trott och att insatsen var avslutad.

– Det var inte så farligt tydligen, det var något som glödde på balkongen eller i någon form av kruka, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

– Vi är klara och spårvagnen går igen.

Vid 20.40 var spårvagnstrafiken återställd, enligt Västtrafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.