Brand orsakade störningar i tågtrafiken till Göteborg

En brand utanför Norrköping orsakade förseningar i tågtrafiken från Stockholm till Göteborg under onsdagen. Branden är avklarad och tågen kunde sen rulla som vanligt men med förseningar som följd.

ANNONS
|

En brand strax norr om Norrköping ställde till det för tågtrafiken och påverkar tåg som färdas sträckan mellan Stockholm och Göteborg under onsdagen.

– Vi har fått information om tåg som varit upp till två timmar försenade, sa Denny Josephson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Branden kunde under onsdagskvällen klaras upp och tågen kunde sen återigen rulla på dess vanliga sträcka.

Även ett åskoväder som drar in över landet kan ställa till det för tågresenärer som ska till eller från Göteborg.

– Man kan räkna med fortsatta förseningar under kvällen. Dessutom verkar det som det är ett åskoväder som drar in från Malmö som kan ställa till det för sträckan mellan Göteborg och just Malmö, sa Denny Josephson.

ANNONS

Förseningarna ska troligen inte påverka tordagens trafik.

Nedriven kontaktledning är orsaken

Tidigare under onsdagen var det tågförseningar mellan Stockholm och Göteborg på grund av en nedriven kontaktledning.

– Det förekommer fortfarande förseningar och omledningar, bland annat på sträckan Stockholm och Göteborg, sa Josefine Gröndahl, vid Trafikverket

Tåg från Stockholm till Göteborg, Oslo och Karlstad var tvungna att ledas om via Eskilstuna och Örebro.

– Tågen går till Göteborg men tågen tar en omväg så det kommer bli en del förseningar, sa Josefine Gröndahl.

Stoppet berodde på en nedriven kontaktledning i Sköldinge som ligger mellan Katrineholm och Flen.

– Ett tåg som blev stående vid nedrivningen var tvungen att evakueras och under tiden det gjordes stoppades all tågtrafik av säkerhetsskäl, sa hon.

Flera sträckor inställda

Från 14.00 på onsdagseftermiddagen ställdes även flera tågsträckor in fram tills 24.00 på grund av att värmen utgjorde det finns en risk för solkurvor.

Det rörde sig om sträckorna Uddevalla-Strömstad, Håkantorp-Gårdsjö, Herrljunga-Borås samt Borås-Varberg.

– Det är sällan man behöver stänga av för persontrafik. Men nu har vi gjort det av säkerhetsskäl, sa Joanna Ljunggren, presskommunikatör vid Trafikverket.

Läs mer: Tåg ställs in på grund av värmen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS