Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läsarbild

Brand intill bostadshus i Majorna

Natten mot fredagen började det brinna på Klareborgsgatan i Göteborg. – Jag väckte min sambo och sa åt henne att sätta på sig kläderna och springa ut, säger ett vittne till GP.

Strax efter midnatt började det brinna på innergården till ett bostadshus på Klareborgsgatan.

– Jag vaknade 00.20 av att det sprakade och var väldigt varmt. Öppnade rullgardinen och såg eldsvådan från sovrumsfönstret knappt 10 meter bort, säger ett vittne till GP.

Det brann ganska kraftigt.

– Jag väckte min sambo och sa åt henne att sätta på sig kläderna och springa ut. Vi visste inte hur mycket det spridit sig. Hela innergården var upplyst av de enorma eldsvådorna, säger han.

Räddningstjänsten anlände efter 10 minuter, enligt vittnet, och påbörjade släckningsarbete. 

– Vi åkte dit med två enheter, släckte och lämnade platsen efter någon timma, säger  Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Det som börjat brinna var ett större sopkärl som stått i det fristående sophuset på innergården, enligt Räddningstjänsten. Exakt vad som orsakat branden är oklart men enligt polisen beror det antagligen på att någon slängt något som börjat brinna.

– Vet inte vad det här rör sig om men man tror att någon har slängt något som börjat brinna. Hade man gjort det med berått mod hade det varit skadegörelse. Nu skrev vi en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Peter Adlersson, presstalesman för polisen i region Väst.

Läs också: Kvinna skadad i lägenhetsbrand

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.