Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Brand i villa på Hisingen

Räddningstjänsten har larmats ut till en villa i Brunnsbo på Hisingen. Branden ska ha startat på en spis och sedan spridit sig vidare. Vid 15-tiden meddelar räddningstjänsten att branden är under kontroll och att trafiken kommer släppas fram så småningom.
– Det är ganska rejäla lågor inne i huset och vi har gått in med rökdykare, säger Johan Karlsson på räddningstjänsten.

Larmet om branden kom in till SOS strax före klockan 14.00. Kort efter larmet berättade räddningstjänsten att branden ska ha startat på en spis och eventuellt spridit sig vidare via en fläkt. 15 minuter senare hade räddningstjänsten larmat ut betydligt fler resurser till platsen.

– Vi har sju enheter på plats och har fler på väg. Branden har spridit sig till husets konstruktion, berättade Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid 14.45 berättar Johan Karlsson, även han larm-och ledningsoperatör att det brann rejält inne i huset. Totalt fanns då nio enheter på plats och rökdykare arbetade då med att släcka branden inifrån huset.

– Inne i fastigheten är det öppna lågor och från utsidan syns det rök, säger Johan Karlsson.

Räddningstjänsten har upprättat en så kallad brytpunkt där räddningsstyrkorna kan samlas längs Lillhagsvägen. Polisen är på plats.

– Vi är på plats för trafikdirigering, säger vakthavande befäl vid polisen i region Väst, Martin Hallberg.

Trafikledningscentralen meddelar att Lillhagsvägen är helt avstängd med anledning av branden.

Vid klockan 15.15 har polisen lämnat brandplatsen. Enligt polisens uppgifter kommer en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet skrivas.

Brand under kontroll

Strax innan klockan 15.30 förklarar Johan Karlsson på räddningstjänsten att branden var under kontroll.

– Branden har inte spridit sig mer och är under kontroll nu. Vi håller på med släckningsarbetet och är fortfarande nio enheter med runt 20 brandmän på plats. Men vi kommer kunna börja avveckla inom nån timma och sedan successivt dra ner på antalet enheter, säger han.

Enligt honom kommer också brytpunkten längs Lillhagsvägen kunna lösas upp under eftermiddagen.

– Det är begränsad framkomlighet på vägen där i minst två timmar till. Vi kommer vara framme på platsen tills sent ikväll, uppdaterar larm-och ledningsoperatören Andreas Terner vid klockan 16.20 om insatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.