Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Brand i Vasastan

En brand utbröt vid sextiden på fredagsmorgonen i en Seven Eleven-butik på Vasagatan och en stor insats sattes in för att släcka lågorna. 25 personer från räddningstjänsten kämpade mot elden – tre personer ska ha rökskadats.

När den första styrkan från räddningstjänsten kom till platsen syntes lågor som slog ut genom ett fönster i en Seven Eleven-butik. Sex enheter, från flera stationer, bekämpade branden på Vasagatan.

– Vi kom ut och såg att det brann. Det har brunnit längst in i butiken. Men jag vet inte så mycket mer, säger en person som bor i anslutning till platsen.

Som mest fanns åtta räddningsfordon på plats och räddningstjänsten gick in med rökdykare i lokalen. Fyra ambulanser skickades också till platsen.

– Vi har en brand i butiken, rökdykning och släckning pågår, sa Christer Dyrfelt, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten strax före klockan sju på fredagsmorgonen.

Tre personer fick lättare rökskador, enligt Magnus Högberg som var insatsledare på plats.

Vid niotiden uppgav Sahlgrenska att skadeläget för de rökskadade var lindrigt och att de inte behövde någon fortsatt sjukvård.

Boende evakuerade

Boende ovanför butiken evakuerades eftersom man var orolig för att branden skulle kunna sprida sig vidare i huset.

Strax efter klockan sju på fredagsmorgonen var den initiala branden släckt. Räddningstjänsten stannade dock kvar på platsen för att ventilera bort röken som spritt sig i byggnaden.

– Branden är nu släckt och nu pågår kontroll för att se att den inte spridit sig, berättar Christer Dyrfelt.

Vid halvåttatiden rörde sig fortfarande personer från räddningstjänsten inne i Seven-Eleven.

Utanför lokalen syntes förkolnade muggar och inne i butiken hade det bland annat brunnit kring en kaffemaskin. Det är dock oklart hur branden uppstått eller om den varit anlagd.

Har brunnit i närheten förr

Det var inte länge sen som en våldsam brand rasade i närheten av det Seven Eleven som brann under fredagen. I början av september började ett flerfamiljshus brinna på Aschebergsgatan. Över 100 personer evakuerades och 15 lägenheter drabbades av lågorna i september.

Den omfattande branden orsakade, förutom evakuering av både lägenheterna och flera skolor i området, problem i kollektivtrafiken då flera linjer fick köra andra vägar på grund av de stora avspärrningarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.