Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Brand i vandrarhem på Hisingen

En brand bröt ut under onsdagskvällen på ett vandrarhem i Kvillebäcken. Räddningstjänsten var på plats vid 22.30-tiden och kunde släcka branden efter en stund.
– De personer som har varit här har tagits ut, säger Niclas Fogelqvist på räddningstjänsten.

Sju räddningsfordon och två ledningsfordon skickades till platsen. Räddningstjänsten anlände till vandrarhemmet i Kvillebäcken vid halv elva och möttes av lågor i ett av fönstren på bottenvåningen.

– Det är även mycket rökspridning. De personer som har varit här har tagits ut, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Inga personer ska ha skadats i samband med branden.

Räddningstjänsten meddelade senare att branden var släckt vid 22:45 och att det sedan genomfördes en genomsökning av byggnaden för att säkerställa att det inte skett någon eldspridning.

– Vi är kvar på plats och kommer nog att vara kvar en bra stund till för att säkerställa att branden inte har spridit sig i konstruktionen, säger Niclas Fogelqvist vid midnatt.

Även i Linné spred sig en doft av brandrök under sena kvällen som med stor sannolikhet härrörde från branden i Kville.

– Ligger vinden på mot Linné kan det absolut vara den branden som känns där. Vi har inte haft något annat i området under kvällen, säger Niclas Fogeslqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.