Brand i vandrarhem på Hisingen

En brand bröt ut under onsdagskvällen på ett vandrarhem i Kvillebäcken. Räddningstjänsten var på plats vid 22.30-tiden och kunde släcka branden efter en stund.
– De personer som har varit här har tagits ut, säger Niclas Fogelqvist på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Sju räddningsfordon och två ledningsfordon skickades till platsen. Räddningstjänsten anlände till vandrarhemmet i Kvillebäcken vid halv elva och möttes av lågor i ett av fönstren på bottenvåningen.

– Det är även mycket rökspridning. De personer som har varit här har tagits ut, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Inga personer ska ha skadats i samband med branden.

Räddningstjänsten meddelade senare att branden var släckt vid 22:45 och att det sedan genomfördes en genomsökning av byggnaden för att säkerställa att det inte skett någon eldspridning.

– Vi är kvar på plats och kommer nog att vara kvar en bra stund till för att säkerställa att branden inte har spridit sig i konstruktionen, säger Niclas Fogelqvist vid midnatt.

ANNONS

Även i Linné spred sig en doft av brandrök under sena kvällen som med stor sannolikhet härrörde från branden i Kville.

– Ligger vinden på mot Linné kan det absolut vara den branden som känns där. Vi har inte haft något annat i området under kvällen, säger Niclas Fogeslqvist.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS