Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Brand i sopstation i Göteborg

En kraftig och svårsläckt brand bröt under förmiddagen ut på en sopstation i centrala Göteborg. - Det är sopor som brinner och kraftig rökutveckling, sa Niclas Fågelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

En brand bröt ut i ett sopberg på Renovas återvinningsstation på Marieholmsgatan i Göteborg strax efter klockan 11. Räddningstjänsten tog sig snabbt till platsen och inledde släckningsarbetet. 
- Vi är på plats med två vattenenheter och en ledningsenhet, berättade Niclas Fågelqvist.

Personalen slog larm

Enligt räddningstjänsten larmade Renovas personal själva om branden strax efter klockan 11. Många har också hört av sig till brandkåren efter att ha sett den kraftiga rökutvecklingen.
- Vi får många påringningar eftersom det ryker mycket, men det är utomhus och finns ingen spridningsrisk, säger Martin Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Släckningsarbetet drog ut på tiden då den här typen av bränder ofta är svårsläckta, enligt räddningstjänsten. Återvinningsstationen ligger också nära E45 och röken skymde sikten för bilisterna.
- Släckningen går framåt, men det är ganska mycket sopor som brinner, säger Martin Olsson.

Ingen misstanke om brott

Enligt polisen är det oklart vad som orsakat branden, men det finns ingen misstanke om brott eller uppgifter om skadade i samband med branden.
- I nuläget finns ingen brottsmisstanke uppger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst. 

Vid 12:30 meddelade räddningstjänsten att branden är begränsad till en femton gånger femton meter stor sophög. De uppmanar också de som upplever röken som besvärande att gå inomhus och stänga fönster och ventilation.

Vid 13.30 avslutades räddningsinsatsen och samtliga styrkor lämnade platsen. Återvinningsföretaget Renova har dock fortfarande personal på plats som bevakar så att det inte tar sig igen i de brandutsatta soporna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.