Brand i lägenhetshus i Angered

Ett lägenhethus i Angered brann under natten till torsdagen efter att en balkong fattat eld. Lägenheten som fattade eld är totalt nedbränd. Polisen rubricerar det som mordbrand.

ANNONS
|

Klockan 23.25 natten till torsdag inkom larm om att det brann på en lägenhetsbalkong iAngered. Enligt Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg spred sig branden till andra och tredje våningen, samt eventuellt husets vind.

– Vi har åtta enheter och två ledningsfordon på plats för att ta hand om elden, sa Urban Samuelsson.

Enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, har trappuppgången som eldhärjats utrymts, och även den intilliggande.

För varmt för att ta sig in

Initialt kunde inte räddningstjänsten ta sig in i byggnaden, då temperaturen var allt för hög, men strax innan 00.30 på torsdagen var branden till största del släckt.

ANNONS

– Vi jobbar nu med att göra genomsökningar i huset för att upptäcka eventuella spridningar, säger Urban Samuelsson.

Den lägenhet där branden startade är enligt polisen "totalt utbränd", och det är ännu okänt vad som har startat branden.

– Vi rubricerar det som mordbrand då det finns oklara omständigheter om hur den har startat, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt uppgift till polisen ska boende i den aktuella lägenheten varit bortresta, och ingen uppges ha kommit till skada i branden. Den lägenheten är fortfarande evakuerad, men boende i de andra lägenheterna har fått flytta in igen.

Platsen är fortfarande avspärrad för undersökningar.

Texten uppdateras

Vet du mer? Ring oss på 031- 17 20 10 eller mejla till 72010@gp.se. SMS:a eller MMS:a ditt tips till: 72010

ANNONS