Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Brand i lägenhetshus i Angered

Ett lägenhethus i Angered brann under natten till torsdagen efter att en balkong fattat eld. Lägenheten som fattade eld är totalt nedbränd. Polisen rubricerar det som mordbrand.

Klockan 23.25 natten till torsdag inkom larm om att det brann på en lägenhetsbalkong i Angered. Enligt Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg spred sig branden till andra och tredje våningen, samt eventuellt husets vind. 

– Vi har åtta enheter och två ledningsfordon på plats för att ta hand om elden, sa Urban Samuelsson. 

Enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, har trappuppgången som eldhärjats utrymts, och även den intilliggande. 

För varmt för att ta sig in

Initialt kunde inte räddningstjänsten ta sig in i byggnaden, då temperaturen var allt för hög, men strax innan 00.30 på torsdagen var branden till största del släckt. 

– Vi jobbar nu med att göra genomsökningar i huset för att upptäcka eventuella spridningar, säger Urban Samuelsson. 

Den lägenhet där branden startade är enligt polisen "totalt utbränd", och det är ännu okänt vad som har startat branden. 

– Vi rubricerar det som mordbrand då det finns oklara omständigheter om hur den har startat, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Enligt uppgift till polisen ska boende i den aktuella lägenheten varit bortresta, och ingen uppges ha kommit till skada i branden. Den lägenheten är fortfarande evakuerad, men boende i de andra lägenheterna har fått flytta in igen. 

Platsen är fortfarande avspärrad för undersökningar. 

Texten uppdateras

Vet du mer? Ring oss på 031- 17 20 10 eller mejla till [email protected]. SMS:a eller MMS:a ditt tips till: 72010

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.