Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Brand i lägenhet i Majorna – två till sjukhus

En brand bröt ut i en lägenhet på andra våningen i ett flerbostadshus i Majorna under fredagsförmiddagen. Två personer fördes till sjukhus i samband med branden och huset evakuerades.

En lägenhetsbrand bröt ut på andra våningen i ett flerbostadshus i närheten av Karl Johanstorget i Majorna. Vid 11.20 var räddningstjänsten på plats med sju enheter från tre olika stationer för att släcka.

Enligt räddningstjänsten var då de som bor i den branddrabbade lägenheten ute, men det var fortfarande andra människor kvar i byggnaden.

Ann-Christine Svanqvist bor i området och hade sett röken på avstånd när hon var på väg hem vid 11.30-tiden efter att ha handlat. När hon kom närmare sin lägenhet möttes hon av blåljus och avspärrningar där det samlats folk. Hennes första tanke var att det var från hennes balkong det bolmade rök från.

– Jag såg ganska snabbt att det inte var min, men det var några läskiga sekunder där, säger hon till GP.

Polisen spärrade av gator kring byggnaden, både för bil- och gångtrafik. Ann-Christine Svanqvist hade, precis som flera andra som har sina hem innanför avspärrningarna, fått komma in i det närliggande Aktivitetshuset för att få en kopp kaffe.

Två till sjukhus

En ambulans har tagit med sig två personer till sjukhus. En av personerna har lindriga skador, enligt uppgift, och en ska ha rökskador.

Vid 11.40 meddelade räddningstjänsten att de lyckats släcka branden.

– Vi kontrollerar just nu lägenheterna runtomkring och sidoutrymmen, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Strax efter klockan 13 var det bara en styrka kvar från räddningstjänsten som höll på med de allra sista efterkontrollerna. Alla som bor i det drabbade flerfamiljshuset hade då inte fått återvända till sina lägenheter, men beräknades få göra det under eftermiddagen. Räddningstjänsten kan i dagsläget inte säga vad som orsakade branden.

Enligt polisen är lägenheten totalt utbrunnen.

– Platsen är avspärrad och vi väntar på att räddningstjänsten ska avsluta sin insats innan vi kan göra en teknisk undersökning, sa Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen runt lunchtid.

Strax därefter kom besked om att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet också har upprättats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.