Brand i lägenhet i Brämaregården

Strax innan klockan sju på onsdagskvällen kom larmet om att det brann i en lägenhet i Brämaregården i Göteborg. Räddningstjänst, ambulans och polis tog sig till platsen.

ANNONS
|

De boende ska själva ha evakuerat, enligt larmet. Orsaken till branden är oklar, meddelar räddningstjänsten.

– Vad det beror på vet vi inte än, men det är öppna lågor i köket, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Polis och ambulans har också tagit sig till platsen. Enligt de första uppgifterna handlar det om en lägenhet på nedre plan och räddningstjänstkunde inte säga något om brandens spridningsrisk.

En hel del eftersläckningsarbete

Strax efter klockan åtta på kvällen hade räddningstjänst släckt branden. Men det återstod en hel del arbete.

– Vi kommer att börja släppa hem bilar, men kommer att behöva vara kvar ganska länge för eftersläckningsarbete. Men i det stora hela är branden släckt, säger Mikael Lindgren vid räddningstjänsten.

ANNONS

Sos alarm meddelande samtidigt att samtliga av ambulanserna lämnat platsen och att ingen hade behövts föras till sjukhus.

Polisen varnade även för att kollektivtrafiken påverkats på grund av släckningsarbetet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS