Brand i källare – stor insats på platsen

Flera enheter från räddningstjänst och ambulans larmades till Kortedala efter en ny brand i en källare. Rök spreds upp i fastigheten.

ANNONS
|

Larmet till branden i flerfamiljshuset kom strax före klockan 17 på onsdagen.

Fyra ambulanser och sex räddningsfordon larmades.

– Vi är framme där, jag vet inte exakt omfattningen av branden men det brinner i en källare och vi har rökutveckling, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

”Bistår räddningstjänsten”

Även polisen larmades till platsen.

– Vi är på plats och gör det vi brukar göra vid sådana här insatser, bistår räddningstjänsten i släckningsarbete, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region väst.

Rökspridning i fastigheten

Vid 17.20 meddelade räddningstjänsten att branden ska ha släckts.

– Vi håller på att ventilera ut röken. Det har brunnit i en källare och sedan har vi haft rökspridning i fastigheten, säger Bosse Johansson.

ANNONS

Ingen ska ha behövt föras till sjukhus med ambulans.

Räddningstjänsten hade vid 17.20-tiden inga uppgifter om hur branden ska ha startat. Det är i nuläget oklart om det ligger något brott bakom branden.

– Vi är kvar på platsen och bistår fortsatt räddningstjänsten i deras arbete. Sedan ska man titta på det, om det eventuellt ligger något brott bakom, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen meddelar på sin hemsida att källaren, där branden bröt ut, kommer att spärras av och en teknisk undersökning ska genomföras.

LÄS MER:Person gripen – misstänks ha anlagt bränder i Kortedala

LÄS MER:Elva bränder i samma område –Boende i Kortedala: ”Klart vi är oroliga”

Man anhållen för tidigare brand

Kortedala har under de senaste veckorna drabbats av flera bränder i just källare och soprum. Under onsdagen meddelade polisen att de gripit en man, som senare anhållits, misstänkt för försök till mordbrand i Kortedala.

Misstänker ni att den här branden kan ha koppling till de tidigare bränderna i Kortedala?

– Inte i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS