Brand i källare – rök i två trapphus

Räddningstjänsten larmades på tisdagskvällen till ett flerfamiljshus i Hjällbo sedan de börjat brinna i en källare. Rök spreds upp i två trapphus. Räddningstjänsten hade inledningsvis åtta enheter på plats.

ANNONS
|

Larmet kom klockan 20.05.

– Det brinner i källaren, omfattningen är oklar, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Röken från källaren spreds upp i två trappuppgångar.

Vid 20.30-tiden hade ingen evakuerats eller behövt föras till sjukhus enligt SOS alarm.

Räddningstjänsten drog på stort och hade inledningsvis åtta enheter på plats, varav två ledningsenheter. Även polis och ambulans larmades till platsen. Vid 20.45 hade räddningstjänsten tre enheter kvar.

– Branden är begränsad och under kontroll, vi räknar med att vara klara på plats runt 21.30 efter att ha ventiierat, säger Kalle Kivistö.

Enligt räddningstjänsten var det möbler i ett förråd som börjat brinna. Brandorsaken är inte fastställd.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS