Brand i industrilokal i Kortedala

Under natten till söndag började det brinna i en industrilokal i Kortedala. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med elva enheter som mest.

ANNONS
|

Det var klockan 04.12 som larmet om en brand i en industrilokal inkom. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med totalt elva enheter.

– Vi kom precis fram till platsen, men vi har en konstaterad brand i byggnaden. Mer än så vet jag inte i nuläget, säger Maria Berntsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Det ska röra sig om en brand i konstruktionen. Strax efter klockan 06 var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats och arbetade.

– Vi har glödbränder kvar som vi håller på att släcka, och vi håller också på att avveckla med några enheter från platsen nu. Just nu har vi fem-sex enheter kvar, säger Jörgen Bech, larm- och ledningsoperatör.

ANNONS

Strax innan klockan åtta på söndagsmorgonen meddelade Räddningstjänsten att branden är släckt:

– Vi är kvar på platsen med två man för bevakning endast så att det inte ska börja brinna igen, säger Maria Berntsson.

Polisen har också varit på plats och upprättade senare en anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen person kom till skada.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS