Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Brand i hus i Linnéstaden – en boende skadad

Det började brinna i en i lägenhet på Fjärde Långgatan i Linnéstaden under söndagsförmiddagen. En boende i lägenheten har fått lättare rökskador.

Larmet kom till SOS strax efter 11 på söndagsförmiddagen. Räddningstjänsten skickades till platsen med åtta enheter. Även ambulans och polis var på plats för att hjälpa räddningstjänsten.

Enligt GP:s reporter på plats var inledningsvis stora delar av gatan nedanför Oscar Fredriks kyrka avspärrad. Stämningen beskrevs som lugn. De boende som valde att lämna sina lägenheter stod då på innergården och väntade på att få komma in igen.

Branden släckt

Vid 11.35 var branden helt släckt och räddningstjänsten höll på att bära ut saker som brandskadats ur lägenheten, samt vädra ut bostaden. En boende har, enligt polisen, fått lättare rökskador, men ingen har i nuläget behövt föras till sjukhus.

– Det är för tidigt att säga hur branden uppkommit, säger Sara Rosenquist, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

En och en halv timma efter larmet gick var samtliga enheter från Räddningstjänsten hemma idag och arbetet med branden avslutat.

Polisen har samtidigt upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.