Brand i garage i Bergsjön

Under tisdagskvällen började en personbil brinna i ett parkeringshus i Bergsjön. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.
– Röken ger stora problem, säger Christer Dyrfelt på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var vid 21.51 som SOS Alarm larmades till Atmosfärgatan i Bergsjön. En personbil hade börja brinna i ett parkeringshus och räddningstjänsten ryckte ut till platsen med flera enheter.

– Initialt fanns det en spridningsrisk, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid klockan 22.45 var branden släckt.

– Just nu jobbar vi med att ventilera, det är en kraftig rökutveckling. Röken ger stora problem, säger Christer Dyrfelt.

”Jag känner mig lite orolig”

Den person som först upptäckte branden, och sedan larmade räddningstjänsten, berättar för GP:s reporter på plats att branden gjort honom illa till mods.

– Jag kom från fotbollsträningen och skulle parkera min bil när jag såg rök. Först trodde jag att det var för att det var kallt, men i backspegeln såg jag eld, säger inringaren, som inte vill medverka med namn.

ANNONS

Han berättar att elden hade tagit sig i bagaget på en av bilarna i parkeringshuset och att det snabbt utvecklades mycket rök.

– Jag känner mig lite orolig. Det är nära där jag bor och jag har flera vänner som ska jobba imorgon och som har sina bilar där, säger inringaren.

Polisen utreder brott

Även polisen larmades till platsen för att bistå räddningstjänsten i deras arbete.

– Totalt skadades fyra bilar i samband med branden säger Christoffer Feuk, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

– Vi vet inte om det är ett brott som ligger bakom, men det får vi utreda, säger Christoffer Feuk.

Ingen person ska ha kommit till skada.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS