Brand i frisörsalong i Backa

På torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en frisörsalong som börjat brinna vid Backaplan. Även polis och ambulans larmades till platsen.

ANNONS
|

Vid 21.30-tiden på torsdagen fick räddningstjänsten larm om en brand i närheten av Backaplan på Hisingen. Åtta enheter från räddningstjänsten åkte dit tillsammans med polis och ambulans.

– Vi har kraftig rökutveckling och har inlett rökdykning, sa Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, strax efter att larmet inkommit.

Branden var till en början fullt utvecklad – men räddningstjänsten fick snabbt bra effekt på släckningsarbetet. Branden koncentrerades till konstruktionen, som väggar och tak.

– Det är i samma lokal som Backabranden var. Branden är begränsad till frisörsalongen, men där är väldigt högt i tak vilket försvårar lite, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS

Kan behöva bevakas hela natten

Klockan 23.15 började räddningstjänsten avveckla sina styrkor från platsen.

– Vi kommer vara kvar med två bilar, det kan eventuellt bli bevakning hela natten, säger Mikael Lindgren vid räddningstjänsten.

– Just nu håller vi på att riva innertaket för att komma åt glödbränder i konstruktionen.

Vid 00.40 var branden helt släckt. Enligt polisen verkade ingen person befunnit sig i byggnaden när branden startade. Platsen kommer att spärras av medan polisen gör en teknisk undersökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS