Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Brand i frisörsalong i Backa

På torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en frisörsalong som börjat brinna vid Backaplan. Även polis och ambulans larmades till platsen.

Vid 21.30-tiden på torsdagen fick räddningstjänsten larm om en brand i närheten av Backaplan på Hisingen. Åtta enheter från räddningstjänsten åkte dit tillsammans med polis och ambulans.

– Vi har kraftig rökutveckling och har inlett rökdykning, sa Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, strax efter att larmet inkommit.

Branden var till en början fullt utvecklad – men räddningstjänsten fick snabbt bra effekt på släckningsarbetet. Branden koncentrerades till konstruktionen, som väggar och tak.

– Det är i samma lokal som Backabranden var. Branden är begränsad till frisörsalongen, men där är väldigt högt i tak vilket försvårar lite, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Kan behöva bevakas hela natten

Klockan 23.15 började räddningstjänsten avveckla sina styrkor från platsen.

– Vi kommer vara kvar med två bilar, det kan eventuellt bli bevakning hela natten, säger Mikael Lindgren vid räddningstjänsten.

– Just nu håller vi på att riva innertaket för att komma åt glödbränder i konstruktionen.

Vid 00.40 var branden helt släckt. Enligt polisen verkade ingen person befunnit sig i byggnaden när branden startade. Platsen kommer att spärras av medan polisen gör en teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.