Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Brand i flerfamiljshus på Hisingen – person med allvarliga skador

En person har förts till sjukhus med livshotande skador efter en brand i ett flerfamiljshus i Sannegården på Hisingen. På eftermiddagen meddelade Sahlgrenskas presstjänst att läget är fortsatt kritiskt men inte livshotande för personen.

Räddningstjänsten kallades under onsdagsmorgonen till en brand i Sannegården på Hisingen efter att en person i ett flerfamiljshus hört av sig om röklukt och ljudet av en brandvarnare i en grannlägenhet. Räddningstjänsten blev tvungna att bryta sig in i den aktuella lägenheten.

– Branden var inte fullt utvecklad, men någonting har brunnit där inne, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

LÄS MER: Hjällbonätverket gav sig på pappa när skuldsatt son flydde

Allvarliga skador

Minst en person har förts till sjukhus med ambulans, enligt SOS alarm. Mannen vårdades till en början för livshotande skador men under eftermiddagen meddelade Sahlgrenskas presstjänst att mannen vårdas för allvarliga skador men läget är inte längre livshotande.

LÄS MER: Deras liv vävdes samman av skräckmorgonen

Runt åtta på morgonen arbetade räddningstjänsten fortfarande på platsen för att se till att det är helt släckt, för att ventilera och se till att övriga boende i flerfamiljshuset är trygga.

– Vi vet inte vad brandorsaken är just nu, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Lägenheten ej beboelig

Vid tio-tiden på förmiddagen meddelar räddningstjänsten att de sedan en tid är klara på platsen. Orsaken till branden är ännu oklart.

– Lägenheten kommer att behöva totalrenoveras, men det finns inga skador på fasaden, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Polisen skrev en anmälan om mordbrand och tekniker skickades till platsen.

– Teknikerna anlände strax efter elva på förmiddagen och vi har även åkt till Sahlgrenska för att prata med mannens hustru inledningsvis, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i region väst.

På eftermiddagen är polisens tekniker klara och man har kunnat häva avspärrningarna. Vad som orsakat branden är fortfarande oklart.

Polisen har upprättat en förundersökning gällande mordbrand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.