Brand i flerfamiljshus i Länsmansgården

Runt lunch på måndagen fick räddningstjänsten rycka ut till ett flerfamiljshus i Länsmansgården. En brand hade startat i en kastrull och gick upp i fläkten – räddningstjänsten gick in med rökdykare.

ANNONS
|

Räddningstjänsten ryckte ut med två styrkor till Länsmansgården strax efter lunch på måndagen. En brand hade startat i en kastrull på en spis i en lägenhet på tredje våningen när en av de boende lagade mat. Elden spred sig sedan till fläkten.

– De boende har tagit sig ur huset själva, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Även ambulans och polis larmades till platsen, men enligt polisen ska ingen ha kommit till skada. Räddningstjänsten gick in med rökdykare och släckte branden och undersökte sedan om den spridit sig upp i ventilationssystemet.

Polisen har sedan tagit över och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS