Brand i flerfamiljshus i Kungsladugård

Under natten till fredag bröt en kraftig lägenhetsbrand ut i Kungsladugård. En person har förts till sjukhus med ambulans och under morgonen var läget stabilt.

ANNONS
|

Det var klockan 01.58 som larmet om en brand i ett flerfamiljshus inkom till SOS Alarm.

– Vi har en brand i en lägenhet och är på plats med sex enheter, varav två ledningsfordon, säger Betina Svensson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten ska även trapphuset vara rökfyllt.

Åtminstone en till sjukhus

Polis och ambulans larmades också till platsen.

– Det har brunnit i ett större lägenhetshus, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Enligt SOS Alarm ska två personer ha förts till sjukhus med oklart skadeläge, men enligt polisens uppgifter ska en person ha förts till sjukhus med ambulans.

ANNONS

Under fredagsmorgonen bekräftade Ingrid Fredriksson på Sahlgrenskas pressjour att en man förts till sjukhus efter branden och att läget var stabilt.

Branden är under kontroll

Vid 03.20-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och under kontroll.

– Vi har börjat lämna med några enheter. Vi har undersökt platsen och kunnat se att det inte fanns någon spridning till andra lägenheter, säger Betina Svensson.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS