Brand i flerfamiljshus i Kålltorp

På torsdagseftermiddagen började det brinna i en lägenhet i närheten av Munkebäcks torg. Branden spred sig in byggnadens konstruktion och flerfamiljshuset utrymdes.

ANNONS
|

Det började brinna i ett flerfamiljshus i närheten av Munkebäcks torg strax före klockan 14 på torsdagen. Branden i en lägenhet släcktes ganska snabbt, men elden ska ha spridit sig till byggnadens konstruktion. Enligt räddningstjänsten var det därmed risk för spridning.

Hela byggnaden utrymdes och räddningstjänsten var på plats med fyra enheter. Ungefär kvart över 14 var dock läget under kontroll.

– Det har brunnit på första våning, i ett kök. Den är släckt nu men eftersom huset är byggt i trä är vi kvar och kontrollerar, sa Magnus Högberg, insatsledare på platsen, till GP då.

De skulle vara kvar på platsen minst ytterligare 30-40 minuter.

ANNONS

Polis kallades också till platsen de har spärrat av och kommer att göra en teknisk undersökning. De kommer också att upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS