Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Brand i flerfamiljshus i Hammarkullen

En brand bröt ut i trapphuset i ett bostadshus i Hammarkullen. Två personer, en vuxen och ett barn, fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen utreder mordbrand.
– Den här branden är utan tvekan anlagd, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen region Väst.

Räddningstjänst och ambulans ryckte till ett flerfamiljshus i Hammarkullen efter ett larm om brand strax efter klockan sex på söndagskvällen. Enligt räddningstjänsten ska branden ha startat i sopor i entrén.

– Det är kraftig rökutveckling från bottenvåningen som spridit sig i trapphuset, säger Micke Olsson på räddningstjänsten i Storgöteborg under söndagskvällen.

Boende i huset fick evakueras och räddningstjänsten använde sig av en stegbil för att hjälpa folk ur huset.

– Vi håller på att evakuera folk från både på framsidan och baksidan av huset samtidigt som vi är inne och rökdyker, säger Micke Olsson.

Vid åttatiden kom beskedet från räddningstjänsten att branden var släckt.

– Vi håller på att vädra och kontrollera så att det inte spritt sig vidare, säger Micke Olsson, strax efter 20 på söndagskvällen.

Två personer, en vuxen och ett barn, fick föras med ambulans till sjukhus. Under måndagsmorgonen meddelade Sahlgrenska Universitetssjukhuset att läget var stabilt för dem bägge.

– Totalt har 26 personer blivit påverkade och vårdats av ambulanspersonal, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen utreder mordbrand

Filmsekvenser från platsen visar hur personer hjälps ut ur fönster av allmänheten. Det ska inte finnas några tvivel om att branden är anlagd, menar Gunneng.

– Den här branden är utan tvekan anlagd och vi har inlett förundersökning om mordbrand.

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att det ännu inte skett några gripanden i ärendet.

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att det skulle ske en teknisk undersökning av platsen. Ännu är ingen gripen i ärendet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.