Brand i flerfamiljshus i Bergsjön

Det brann i källaren i ett flerfamiljshus i Bergsjön under onsdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.
– Den var med största sannolikhet anlagd, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen började det brinna i en källare i ett lägenhetshus i södra Bergsjön. Strax innan klockan 23.00 var räddningstjänsten där med flera enheter.

– Vi har en brand i källare och riskspridning i källare och trapphus. Just nu är det ganska fullt upp med att försöka få bort röken och komma åt branden. Det är lite problematiskt.

Problematiskt på vilket sätt?

– Det är svårt att komma åt nere i källaren.

Huruvida någon evakuerades kunde inte räddningstjänsten svara på men det gick att vara kvar i lägenheterna.

– Det är ingen spridningsrisk i lägenheterna. Vi har öppnat rökluckorna i trappuppgången.

ANNONS

Även polis var på plats och bistår räddningstjänsten i släckningsarbetet.

– Vi är där och jobbar, ingen person är skadad. Det har brunnit med öppna lågor. Det är oklart vad det blir för rubricering på det här just nu, sa Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 00.30 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och att endast en enhet fanns kvar på platsen för att fortsätta att ventilera i huset.

Vid 02-tiden meddelade polisen att man har inlett en förundersökning om mordbrand. Ingen person har gripits misstänkt för brottet.

– Branden var med största sannolikhet anlagd, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS