Brand i förskola i Bergsjön

Under lördagseftermiddagen fick Räddningstjänsten i Göteborg larm om en brand på en förskola i Bergsjön. Enligt räddningstjänstens initiala uppgifter ska det brunnit i taket på byggnaden. Flera enheter från räddningstjänsten var på platsen och cirka två timmar senare var branden släckt.

ANNONS
|

Larmet kom till SOS alarm 14.21 under lördagseftermiddagen om att det brinner i taket på en förskola på Meteorgatan i Bergsjön. Räddningstjänsten hade flera enheter på plats och även en ambulans och akutläkare var påväg.

Senare kunde räddningstjänsten meddela att var i takkonstruktionen det börjat brinna. Även polisen blev larmad till platsen.

– Polisen är på plats och bistår räddningstjänsten, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Räddningstjänst söker med värmekamera

Vid 15.00-tiden på lördagen arbetade räddningstjänsten fortfarande med släckning, både utvändigt och invändigt. De kallade även in rökdykare i byggnaden.

– Vi har sökt igenom lokalen och den var tom, det är lördag så förskolan har ingen verksamhet, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Strax innan 16.00 på lördagen meddelade räddningstjänsten att den initiala branden i taket är släckt. Det återstående arbetet handlade om att släcka så kallade konstruktionsbränder, och de söker med värmekamera i byggnaden.

Hur branden startade är i nuläget okänt. Även omfattningen på skadorna på byggnaden är oklart.

– Jag tror inte att de kan ha någon verksamhet i lokalen på måndag, men jag vet inte hur stor byggnaden är eller hur det ser ut, så jag kan inte svara säkert, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Förundersökning om mordbrand

Tre timmar från det att larmet kom in till SOS, meddelade räddningstjänsten att de i stort sett fortfarande hade full styrka på plats. Enligt larm-och ledningsoperatören på Räddningstjänsten Storgöteborg, så hade de vid tillfället enbart kunna skicka tillbaka några få enheter.

– Nu jobbar vi på att riva i konstruktionen och leta efter eventuella spridningar, säger Johan, larm-och ledningsoperatör.

Klockan kvart i sex på kvällen var polis och räddningstjänst fortfarande kvar på platsen. Räddningstjänsten hade dock kunnat skala ner antalet enheter till fyra stycken och branden var nu konstaterat släckt.

De är kvar för att bevaka platsen så ingen eld riskerar att flamma upp igen.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand men hur den startade är i nuläget fortfarande oklart.

ANNONS