Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Brand i en lägenhet i Majorna

Strax innan klockan 21 på onsdagskvällen inkom ett larm om en brand i en lägenhet vid Stigbergstorget. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Vid klockan 20.50 fick SOS in ett larm om att det brinner i en lägenhet i närheten av Stigbergstorget. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Vi är på plats där just nu, det är en person som har ringt in om att det brinner i en lägenhet här. Men jag vet inte så mycket mer än så i nuläget, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Ungefär en halvtimme efter att larmet inkom hade räddningstjänsten släckt branden. De är kvar på plats och arbetar med eftersläckning.

Polisen upprättar en anmälan

Några personer uppges ha hoppat från andra våning, troligen ur den drabbade lägenheten, enligt polisens hemsida. Men enligt räddningstjänsten har andra boende inte evakueras från flerfamiljshuset.

Enligt polisen kan ett kvarglömt ljus ha orsakat branden. De kommer att upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vid klockan 21.30-tiden hade polisen hävt avspärrningen vid platsen och boende kunde återgå till sina bostäder. Enligt polisen behövde inga personer sjukhusvård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.