Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bröllopstrenderna: Färg, 3D-klänningar och havsbröllop

Hundratals kärlekspar besökte under lördagen Bröllopsfeber på Svenska mässan för att spana in de senaste trenderna. Bland sjöjungfru-klänningar, chokladfontäner och hårsprej var de flesta par överens om drömmen – ett bröllop vid havet.

Bland besökarna fanns bland annat Magnus Hallberger och hans blivande hustru Carin Nordenberg som provade att få sitt hår uppsatt. För stylingen stod stylist-studenten Emma Johansson från Plusgymnasiet, som även var med och arrangerade en modevisning i de senaste bröllopstrenderna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag tänker att man vill ha håret ganska enkelt. Man vill hellre att klänningen tar fokus, säger Carin Nordenberg.

Blommor och havstema populärt

Både Magnus och Carin är överens om att ett bröllop vid havet, med tillhörande vigsel i kyrkan är drömmen. Liknande svar gav nästan alla blivande par som GP mötte på mässan.

Så även blivande Varbergsbruden Emilie Andersson som provade bröllopsklänningar en bit bort. Klänningarna hon provade varierade i priser mellan 5 000, 12 000 kronor och 21 000 kronor. Men intresset fastnade särskilt för en så kallad sjöjungfru-klänning med öppen rygg. Hennes tärna Lina Karlsson nickar gillande.

– Jag kommer nog att prova många klänningar innan jag hittar den rätta. Det gäller att man sätter upp en budget inför ett bröllop. Men jag är ekonom, så det kommer nog lösa sig, säger Emilie och skrattar.

Stora kostnader att gifta sig

Enligt klänningsförsäljaren Ivanka Kordic på Proms & Weddings, är det särskilt trendigt just nu med maffiga prinsessklänningar och klänningar prydda med blommor som ger en 3D-effekt. Priserna varierar mellan 3000 och 50 000 kronor.

– Men överlag så är det inte trender som styr. Varje kvinna försöker hitta den perfekta klänningen som speglar hennes personlighet, säger Ivanka Kordic.

Några som däremot inte kände någon press var paret Tim Andersson och Caroline Lavsund som förlovade sig en regnig aprildag i Köpenhamn förra året.

– Typiskt att ni ska fota oss vid en chokladfontän. Ingen av oss gillar sötsaker. Men det kanske blir för gästernas skull, säger Tim Andersson.

"De bästa bröllopen är inte perfekta"

Enligt paret är det viktigaste att bröllopet blir en rolig fest med skön och avslappnad stämning, även om de gärna håller på traditioner.

– Jag tror att det är så de bästa minnena blir till. Om någon tappar ett glas är inte hela världen. Det är snarare en fördel att allt inte är perfekt, säger Tim Andersson som samtidigt inte utesluter en vigsel vid kusten.

– Vi bor i Torslanda, så havsmiljön kommer lite på köpet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.