Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bröllopslycka i hjärtat av Göteborg

Mitt i hjärtat av Göteborg, i det röda fyra meter höga hjärtat, vigdes fyra par på Alla hjärtans dag. Anhöriga och nyfikna samlades i Brunnsparken vid lunchtid på fredagen för att uppleva dessa romantiska ögonblick.
– Det känns helt underbart, och så rätt för oss, berättar Emma Persson minuter efter att hon gift sig.

Solen sken och det var lite kyligt när det var dags för bröllop under det omtalade röda hjärtat i Brunnsparken på Alla hjärtans dag. Klockan 12 vigdes Emma Persson och Joel Olsson från Göteborg av kommunalrådet Hampus Magnusson (M).

Sonen Tor fem månader var också med vid denna lyckliga dag, när hans föräldrar blev man och hustru.

Familj, vänner och kollegor dök upp lagom till vigseln, och hos en del syntes lite tårar efter denna romantiska händelse.

– Det känns helt underbart, och så rätt för oss, berättar Emma Persson glatt – minuter efter att hon blivit Emma Olsson.

12-års jubiléum

Paret hade mer att fira denna dag, för de möttes på Wendelsbergs Folkhögskola i Mölnlycke, för 12 år sedan den 14 februari. En dag man inte glömmer enligt brudgummen.

– Vi tog chansen att viga oss i hjärtat, för det var romantiskt, roligt och billigt, och kärlek kostar ju inget, säger Joel Olsson.

Joel Olsson och Emma Persson vigdes under hjärtat av kommunalrådet Hampus Magnusson. Bild: Petter Trens

Han berättar att de ansökte i sista stund, och att det var en slump att de såg att man kunde gifta sig på Alla hjärtans dag i hjärtat. De skickade in ansökan om hinderprövning sent till Skatteverket som överraskade dem genom att behandla den rekordsnabbt.

– Vi vill tacka Skatteverket för att de hjälpte oss så snabbt, säger Emma Persson.

Hon berättar att nu blir det firande med familjen hemma hos dem.

– Det blir ett större firande längre fram, och en resa, säger Joel Olsson.

Vigselförrättare

L-politikern Eva Flyborg var en av de två vigselförrättarna, och hon vigde två av paren under hjärtat.

– Jag har vigt folk på många udda platser, men aldrig under ett hjärta.

Hon har vigt par borgerligt i rådhuset i flera år, och för henne är det viktigt att det blir en fin stund för brudparen trots den korta tiden.

– Även om det går på två minuter, vill jag få en stund och en stillhet med paren, att de får landa i stunden, säger Eva Flyborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.