Bråk stoppade spårvagnarna till Bergsjön

Vid tjugo över åtta på lördagskvällen stoppade Västtrafik all spårvagnstrafik till Bergsjön efter ett bråk på linje 11 och en incident vid Januarigatan. Trafiken kom igång igen strax efter halv nio.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan åtta på lördagskvällen som det kom larm om att det var bråk ombord på en linje 11 vid Galileis gata. Vid samma period kom det larm om någon form av incident vid Januarigatan.

Spårvagnslinjerna 7 och 11 fick vända vid Aprilgatan i Kortedala, och linje 6 fick vända vid Nymånegatan.

– Av säkerhetsskäl sattes det inte in någon ersättningstrafik på sträckan, säger Jonathan Nord-Ekfeldt, informatör på Västtrafiks störningsjour.

Det innebär att all spårvagnstrafik till Bergsjön låg nere.

Polisen kom snabbt till platsen med sex patruller, efter att det inkommit en rad larm om spårvagnsbråket.

– Att det har varit bråk ombord på en spårvagn är helt klart. Det inkom också uppgifter om ett vapenliknade föremål som ska ha setts vid Januarigatan, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS

Men polisen har för närvarande inga direkta vittnesuppgifter som styrker det påståendet, men har fått väldigt många larm om att någon, oklart vem, har sett något.

Den spårvagnsförare, som kan ha sett vad som hände, har polisen ännu inte lyckats komma i kontakt med.

Det var mycket folk i området när polisen kom, och man fortsätter nu att höra allmänheten.

Strax före nio var läget lugnt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS