Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bråk mellan elever på Hjällboskolan

Tre tjejer hamnade i bråk med ett antal killar kring lunchtid på fredagen. En av tjejerna fördes till sjukhus för omplåstring. - Våldshandlingarna kommer att utredas av polis, säger rektor Peter Holmqvist.
Inledningsvis var det några flickor som bråkade högljutt i en av skolans korridorer. När en av dem uttryckte sig ofördelaktigt om den andras mor och hennes ursprung fick det några killar att blanda sig i bråket.
En av tjejerna fick ett kraftigt slag i pannan vilket resulterade i en rejäl bula. Skolpersonalen uppfattade inte att det var någon fara med henne, men hon fördes ändå till sjukhus för kontroll.

Rektor Peter Holmqvist tycker att det som hänt är tråkigt, men att det ändå är lite som "en dag på jobbet".
- Bråk uppstår några gånger per termin, men det här var lite mer än vanligt, säger rektor Peter Holmqvist, som själv inte var på plats när bråket skedde.

Inga utomstående ska ha varit inblandade i bråket utan alla är elever på skolan och skolledningen vet vilka bråkmakarna är. En av de bråkande flickorna tillbringar större delen av skoltiden utanför skolan.
- De har en sammansatt problematik och man kan säga att de väljer en alternativ karriär. Vi ska nu samla in information och kontakta elevernas föräldrar. Jag tycker att händelsen är hanterbar för oss, säger rektor Peter Holmqvist.

Inga personer har gripits, men våldshandlingarna kommer att utredas av polis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.