Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bråk i centrala Göteborg

Vid fyratiden på onsdagseftermiddagen larmades polisen till ett större bråk i centrala Göteborg. Enligt uppgifter till SOS ska några ha varit beväpnade med kniv och eventuellt yxa. Två män hittades senare skadade utanför Göteborgsoperan, varav en har förts till sjukhus.

Larmet om ett bråk i Kungsparken i centrala Göteborg kom vid klockan 16.

– Vi får in ett larm om ett större bråk, och det finns uppgifter om att någon är skadad. Vi skickar flera patruller, men innan vi är på plats skingrades gruppen. Vi fortsätter leta i området, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Även tre ambulanser larmades till parken.

En allvarligt skadad utanför operan

Vid halv sex hittades en man, under 20 år, skadad utanför Göteborgsoperans entré. När polisen kom fram till platsen kunde de konstatera att han är allvarligt skadad i en arm. Han har förts till sjukhus.

Ytterligare en man på platsen var skadad. Han ska ha en lindrig skada i huvudet som kan ha orsakats av en kniv eller stickvapen.

Enligt polisen finns det uppgifter som pekar på att de skadade männen har varit i Kungsparken tidigare och att det är där de har blivit skadade. Ingen hade gripits för händelsen vid 20-tiden på onsdagskvällen.

– Men vi söker efter en gärningsman och någon såg att den fanns i den här gruppen. Så den personen vill vi givetvis ha tag på, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.