Bortflugen papegoja fastnade i träd i Landala

Förbipasserande i Landala fick sig en ovanlig – och färgglad – överraskning på tisdagseftermiddagen.
En papegoja iklädd koppel hade nämligen flugit vilse och sedan fastnat i ett träd.

ANNONS
|

Det var harlequin-aran Bella som orsakade ett räddningspådrag på Kapellplatsen under eftermiddagen. Papegojan hade slitit sig från sin ägare och satt sig i ett träd, men väl där fastnade dess koppel i grenarna.

– Kopplet hade lindats runt grenen och gick inte att få loss. När vi kom till platsen vågade vi inte heller ta vår håv för att slita ner den, Hans Nilsson, volontär vid Djurambulansen.

Efter att såväl ägaren som Djurambulansen gått bet kopplades räddningstjänsten in, och deras höga stege kom väl till hands.

– Ägaren fick tag i en av räddningstjänstens korgbilar och fick åka med upp. När hon tog ner den stod alla runt omkring och applåderade, det var en mängd folk där, säger Hans Nilsson.

ANNONS

Trots omständigheterna mådde papegojan bra, enligt volontären.

– Ja, nu är den omhändertagen och nedplockad, så allt är lugnt.

LÄS MER:Körfält stängdes av för katt i Gullbergstunneln

LÄS MER:Glädjepussen – papegojan Cissi hemma igen

LÄS MER:Här väntar Kåre, 80, på sin papegoja

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS