Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bordell upptäckt i Göteborg

Polisen stoppade bordellverksamheten som pågått i lägenheten på Hisingen i slutet av maj. Fem kunder har erkänt. En av kvinnornas pojkvän har dömts till fängelse för koppleri. – Vi trodde först det rörde sig om grovt koppleri, men det visade sig att kvinnorna var sina egna herrar, säger åklagare Thomas Ahlstrand.

Den sista maj i år satte polisen stopp för en sexhandel som skett från en lägenhet i ett flerfamiljshus i Hisings Backa. I lägenheten bodde två kvinnor som tillsammans med en av kvinnornas pojkvän har sålt sex sedan 2015. 

– Vi har haft koll på lägenheten sedan i våras, säger åklagare Thomas Ahlstrand.

Från början trodde polisen att det rörde sig om grovt koppleri och människohandel, men enligt Thomas Ahlstrand ska kvinnorna "varit sina egna herrar"

– Det var kvinnorna som bodde i lägenheten och som hyrde den i andra hand. Pojkvännen ska ha hjälpt till och han döms också för koppleri till ett kortare fängelsestraff och utvisning. 

Fem män ska under spaningsarbetet ha identifierats. Alla fem har erkänt. De döms till strafföreläggande, vilket innebär att det inte blir någon rättegång och att de i det här fallet ska betala böter till staten.

– Den som fick betala mest fick gräva fram 40 000.  

Kvinnorna annonserade sina tjänster på internet i olika forum och enligt åklagaren är det fler män än de fem som erkänt som har ha köpt sex av kvinnorna.

Enligt GT ska kvinnorna ha tjänat runt 10 000 kronor i veckan.

Kvinnorna är inte misstänkta för något brott. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.