Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bombskyddet undersökte misstänkt föremål i Göteborg

Under onsdagen upptäcktes ett misstänkt farligt föremål i en bil vid Kallebäcksmotet i Göteborg. Såväl Nationella bombskyddet som Försvarsmakten kallades in och byggnader evakuerades. Föremålet visade sig senare vara ofarligt – men en utredning kring grovt brott har inletts.

Polisen larmades om ett misstänkt farligt föremål vid en parkeringsplats intill E6 mellan Kallebäck och Krokslätt i Göteborg strax efter klockan 17 på onsdagen. Enligt uppgifter till GP var polisinsatsen redan igång vid tidpunkten.

När GP anlände till platsen vid 18-tiden var Nationella bombskyddet på plats med två bussar, en pansarbil, hundar och en bombrobot.

– Nationella bombskyddet är på plats för att undersöka, sade polisens presstalesman Tommy Nyman.

Bombskyddet: "Avlägsna er från platsen"

Även Försvarsmakten bidrog under insatsen med två containerlastbilar som tillsammans med en civil lastbil utgjorde en skyddsvall intill bilen med det misstänkta föremålet. 45 minuter efter larmet var platsen ännu inte avspärrad och personer rörde sig helt fritt i närheten av den aktuella bilen.

– Men jag vill uppmana er att avlägsna er från platsen för er egen säkerhets skull, sade en fullt utrustad polis från Nationella bombskyddet.

Det dröjde ytterligare innan platsen spärrades av ordentligt, avspärrningarna utökades också senare. Bland annat stängdes vägar av och närliggande byggnader evakuerades.

– Jag öppnade när polisen knackade på där jag jobbar. De sa bara att vi måste bort från området, men inte varför, berättar en kvinna för GP.

Ett stort antal polisbussar, patrullbilar och poliser var också utstationerade på flera platser i en stor radie kring den aktuella parkeringsplatsen.

Föremålet ofarligt – grovt brott utreds

Vilken typ av föremål som påträffats i bilen har polisen inte velat uttala sig om. Inte heller har de kunnat uppge varför man undersökt det aktuella föremålet.

Vid 22-tiden meddelade polisen dock att föremålet ska ha varit ofarligt, trots uppgifter kring det motsatta.

– Uppgifter hade framkommit som antydde att det skulle kunna vara så. Man vågar inte låta något sådant vara om det finns minsta tvivel om att det är något farligt, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen region väst.

Däremot har en förundersökning gällande ett grovt brott inletts, men polisen vill inte gå in på vilken typ av brott det rör sig om.

– Vi ger ingen närmare brottsrubricering enligt åklagare, säger Tommy Nyman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.