Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bombhot mot skola i Floda

Vid lunchtid på måndagen fick Alléskolan i Floda ett bombhot riktat mot sig. Skolan evakuerades och den nationella bombstyrkan kallades till platsen. Men inget misstänkt föremål hittades o skolan.

Det var vid lunchtid på måndagseftermiddagen som någon ringde in ett bombhot till Alléskolan i Floda.

– Det ringde en person som i stort sett sa att någon har lagt någon typ av föremål med ett explosivt ämne någonstans i skolan, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i väst

Strax därefter evakuerades eleverna från skolan till en närliggande lokal. Polisen kom till platsen och vidtog vidare åtgärder i samförstånd med skolans rektor. På skolan går det omkring 500 elever och ett 70-tal lärare samt andra vuxna personer arbetar där.

Skolan genomsöktes av polis

Polisens bombgrupp kallades till skolan och strax innan klockan halv två påbörjades genomsökningen av skolbyggnaden.  Vid 18-tiden var man färdiga.

- Vi har sökt igenom alla lokaler och utrymmen men inte hittat något, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i väst.

Händelsen rubriceras som "grovt olaga hot".

Enligt Alléskolans rektor Helene Lundqvist är eleverna välkomna tillbaka till skolan imorgon.

- Ja. Polisen har varit här och gått igenom skolan men inte hittat något. Vi öppnar som vanligt imorgon, säger Helene Lundqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.