Boende på Vegahusen hade eget Göteborgsvarv

De boende på äldreboendet Vegahusen brukar noga följa Göteborgsvarvet. Men eftersom det är uppskjutet till i höst blev det istället premiär för ett eget varv runt gården – Vegavarvet.

ANNONS
LocationGöteborg||

Ett 50-tal hyresgäster och personal ställde upp i varvet som döptes till Vegavarvet efter äldreboendets eget namn. Ett inställt Göteborgsvarv skulle inte stoppa de äldre från att njuta av ett lopp ute i det fria, resonerade de ansvariga.

– Vi försöker spegla det som händer i samhället och Göteborgsvarvet brukar vara i maj. Sen jobbar vi mycket med hälsa i fokus och att våra äldre ska vara ute och röra på sig, förklarar Marie Frank-Söderblom, enhetschef på äldreboendet Vegahusen i Göteborg.

Varvet var snitslat med ballonger

För att få till en känsla inför loppet hade de ansvariga snitslat gården med ballonger. Det fanns ett start- och målområde och en bajamaja. Jippot uppskattades av deltagarna som alla belönades med varsin guldmedalj, en banan och ett kexchoklad – allt för att efterlikna Göteborgsvarvet.

ANNONS

– Genom att anordna Vegavarvet ville vi ge alla möjlighet att delta utifrån sina egna förutsättningar. Det var mycket uppskattat av både boende och personal, säger Marie Frank-Söderblom.

Rullatorer och rullstolar tog sig runt varvet

Det gick att se både rullatorer och rullstolar längs varvet inne på gården till boendet.

– Många äldre kanske går korta sträckor inomhus, men att faktiskt gå på gångarna utomhus med ojämnt underlag gör så mycket mer, förklarar Marie Frank- Söderblom.

Vegavarvet blev lyckat och kommer troligen att upprepas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS