Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boende i Eriksberg hyllar polisen

Som en vanlig skön höstdag, fast med fler poliser på gatan. Mikael Elenius som bor utanför avspärrningarna på Eriksberg hyllar polisens insats. – Credit where credit is due. De kan vara väldigt stolta hittills hur de hanterar allt, säger han.

Under fredagen har EU:s stats- och regeringschefer samlats i Eriksberg för att diskutera arbetsmarknad och tillväxt inom unionen. Säkerhetsåtgärderna inför mötet har varit massiva och polisen har beskrivit insatsen som en av de största någonsin i Sverige. 

Inför mötet gick polisen ut och varnade Göteborgarna för trafikkaos och boende i Eriksberg har vädrat sin oro för demonstrationer i samband med toppmötet. 

Boende: Polisen har skött sig exemplariskt

Mikael Elenius, som bor precis utanför avspärrningarna i Eriksberg, tycker att fredagen har varit ovanlig lugn. Han tycker att polisen har skött insatsen riktigt snyggt. 

– Vi var nere vi avspärrningarna i morse. Det var helt tyst och avslappnat. Poliserna har skött sig exemplariskt och varit tillgängliga för oss som bor här. De har inte verkat stressade alls. Man ser mer poliser än vanligt, men det är ingen hotfull stämning på något sätt, säger han. 

Under fredagen och veckan har han jobbat hemifrån för att undvika problem att ta sig till jobbet. För honom själv har störningarna varit minimala. 

Den enda invändningen Mikael Elenius har mot mötet är att boendet kunde ha planerats bättre och legat närmre själv möteslokalen på Eriksberg. 

Just nu: Nödlösningen som orsakar trafikkaos under EU-toppmötet

Positiv till mötet

– Jag tror nästan det påverkar dem inne i stan mer än oss här i Eriksberg. Det vi märker är att bussarna går en lite annorlunda väg och att det är lite sämre service med affärer och vårdcentralen som ligger innanför avspärrningarna. Men vi kommer runt bra med bilen. Det är väldigt små ytor som är bortplockade, säger han. 

Läs mer: Eriksberg rustar för EU-topparnas ankomst

Själv är han positiv till mötet, även om det ställer till en del bekymmer i trafiken och för affärerna inom det avspärrade området. 

Läs mer: Flydde Göteborg – på grund av mötet

– Nyhetsflödet har handlat mycket om hur det kan påverka negativt, men jag har inte känt av det. Det är viktigt att Sverige kan ha sådana här möten och det är trots allt 16 år sedan vi hade ett sånt här toppmöte i Göteborg. Då kan man stå ut med att det är lite krångligt under några dagar, säger han.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.