Bobbys anhöriga mordmisstänkta

ANNONS
|

10-årige Bobby, som anmäldes försvunnen från Coops parkering i Bäckebol den 29 januari, antas nu vara mördad. Polisen har visserligen inte funnit hans kropp, men arbetar utifrån tesen att den unge pojken bragts om livet.

- Det kan ha skett antingen här eller där. Vi arbetar förutsättningslöst. Vår huvudteori är dock att han mördats i närheten av familjens bostad nere i Småland, konstaterar chefsåklagare Niklas Sannerholm, som leder förundersökningen.

På tisdagsmorgonen greps alltså Bobbys mamma och hennes sambo i deras hem i Småland. Gripandet skedde i samarbete mellan länskriminalen i Göteborg respektive Jönköping. Båda greps skäligen misstänkta för mordet på pojken.

ANNONS

Det är den lägre av de två misstankegraderna:

- Jag menar att det framkommit saker under resans gång som knyter paret till brottet. Jag vill dock inte gå in på detaljer eller omständigheter, säger Sannerholm.

Han tillägger:

- Bland annat är det uppgifter i förhör som inte stämmer.

Enligt vad GP erfar är inte de misstänktas berättelser synkroniserade. De är - som en polis uttrycker saken - i vissa avsnitt "mycket märkliga".

Sannerholm beslutade tidigt under tisdagsmorgonen att anhålla mamman och hennes sambo i deras frånvaro. Därefter omhändertogs de av företrädare för Västra Götalandspolisen och transporterades de dryga 15 milen till polishuset i Göteborg.

Mammans 39-årige sambo har ett kriminellt förflutet. Mannen dömdes i december år 2000, i Norrköpings tingsrätt, för mycket grov våldsbrottsbrottslighet. Hans agerande mot två kvinnor hade många sexualsadistiska inslag:

- Det är klart att hans bakgrund gjort honom extra intressant. Det är givetvis en del i pusslet, förklarar Niklas Sannerholm.

Mamman och sambo kommer att förhöras under de närmaste dagarna.

- Det finns ingenting just nu som tyder på att jag kommer att släppa på anhållandebeslutet. Jag har till fredag på mig att arbeta vidare och se om vi får ihop tillräckligt för en häktning, avslutar Sannerholm.

ANNONS

Under tisdagen inleddes också en husrannsakan av det hus i Småland som är familjens hem.

- De bor mitt ute på landet, i ett torp kan man kalla det, säger Thomas Fuxborg, informatör vid polisen i Göteborg. Man letar efter Bobby. Hittar man ingenting inne i huset fortsätter man med en noggrann undersökning av marken och området runtomkring torpet.

Mamman och hennes sambo förs med bil från Småland till Göteborg. De väntades anlända vid lunchtid på tisdagen.

ANNONS