Bluffade att han var städare – stal saker från hotellrum

Genom att påstå sig vara städare lurade sig mannen in på ett hotellrum i centrala Göteborg. Där plockade han på sig värdesaker och försvann från platsen. Men genom sina köp och med hjälp av en smartklocka kunde gärningsmannen lokaliseras och gripas.

ANNONS
LocationGöteborg||

Vid elvatiden på söndagsförmiddagen anmälde en turist, som bodde på ett större hotell i centrala Göteborg, att hen blivit av med sina värdesaker som förvarats på rummet.

En man hade lurat sig in på hotellet genom att påstå att han var städare. Mannen kunde sedan ta sig in i turistens rum. Bland annat stals en laptop, surfplatta, mobiltelefon, guldkedja samt ett kreditkort.

När polisen kom till hotellet hade gärningsmannen lämnat hotellet.

Turisten kunde dock se, med hjälp av sin smartklocka, att gärningsmannen använde det stulna kreditkortet. Genom att spåra transaktionerna kunde polisen ledas till en butik på Hisingen.

– Mannen är nu gripen misstänkt för grov stöld genom inbrott, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Gripandet skedde en halvtimme efter att larmet inkom till polisen.

– Vi hade bra underlag genom att vi kunde spåra transaktionerna, konstaterar Fredrik Svedemyr och fortsätter.

– Det mesta av sakerna fick turisten tillbaka. Det var lite kontanter som hade försvunnit på vägen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS