Blivande stjärnor på scen med Tensta

ANNONS
|

Adam Tensta leder musikprojektet Nästa nivå där unga talanger får en chans att under överinseende av etablerade artister utvecklas som musiker och ta de första stegen till en egen karriär.

- Det här gör vi för att bistå nya talanger med den kunskap vi har samlat på oss under åren i branschen. Det är mycket man inte vet när man sitter och skriver på texter och inte har någon möjlighet att spela in. Jag tänker att det här borde ha funnits lång tidigare, i och med att vi själva inte fick den här typen av hjälp.

Över 500 personer sökte till årets upplaga av Nästa nivå, fyra lovande artister valdes ut. Men helst skulle Adam Tensta vilja ge alla en chans.

ANNONS

- Det är få som sysslar med artistutveckling i Sverige. Vi har ett stort arv av artister och musiker, och om det ska kunna fortsätta är det viktigt att man hjälper unga att komma in i branschen.

Under nio dagar har Silvana Imam, Kartellen/Sebbe Staxx, Ison&Fille och Gnucci arbetat med sina adepter i en studio i Paris. Nu ska de för första gången uppträda tillsammans framför en stor publik under Kulturkalaset.

- Utmaningen i arbetet har varit att tänka på att det ska vara deras egen process, man kan inte ta hur mycket plats som helst själv. Det är en fingertoppskänsla att veta när man ska hålla tyst. Belöningen är att få vara med tidigt i en process när en talang skapas, även fast de har gjort grovjobbet själva innan. Det är ju mångas dröm att få jobba med musik och ju fler som får leva sin dröm, desto bättre kommer världen bli, säger Adam Tensta.

ANNONS