Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En kille blev under natten rånad på moped som han sedan hittade utanför ett hus. Han var missnöjd med Polisens arbete kring händelsen och vill anmäla dom för tjänstefel. Bild: TT

Blev rånad på sin moped – missnöjd med polisens arbete

En kille blev under natten till fredagen rånad på sin moped på Hisingen av två personer. Mopedägaren är missnöjd med polisens arbete och vill anmäla för tjänstefel.

Runt tre-tiden natten till fredagen blev en kille rånad på sin moped. Rånet ska ha skett på en gata på Hisingen då två personer i i äldre tonåren knuffat ner killen med moped, hoppat upp på den och kört iväg. I samband med knuffen snubblade mopedägaren till men skadade sig inte.

I mopeden satt ägarens nycklar kvar så han kunde inte ta sig in i sitt hem:

– Jag bor på andra våningen och såg att mitt fönster var lite öppet så jag tog en promenad och letade efter en stege som jag kunde låna. Jag hittar en till slut och på vägen hem igen så ser jag min moppe stå parkerad vid ett hus, säger mopedägaren till GP.

Fick leda hem mopeden

Efter att mopedägaren sett moppen ringer han till polisen som skickar en bil. Detta hände vid femtiden under natten. 

– När polisen kommer fram så förklarar jag att jag måste ha nyckeln som satt på mopeden. Då kommer en kille ut som råkar bo granne med rånarna och polisen lägger 20 minuter på att kolla upp mig. Poliserna försökte få kontakt med rånarna men de ville inte släppa in dom. Polisen säger till mig att en på tusen mopeder blir funna och att jag kan ta min stege och leda hem moppen. 

Vill anmäla som tjänstefel

Nu vill mopedägaren anmäla polisen för tjänstefel efter deras agerande. Polisens presstalesman Peter Adlersson kommenterar händelsen:

– Jag har inte fakta om vad som är sant och inte i ärendet så kan jag inte säga något. Men det är alltid tråkigt när folk är upprörda över polisens arbete, säger han.

Chefen för polisenhet Nordost Håkan Frank kan inte heller ge några klara besked om polisens agerande vid rånet.

 – Jag är inte uppdaterad om händelsen just nu så jag kan inte kommentera något. Det är i allmänhet svårt att kommentera händelser som är under utredning, säger han.

Ingen har gripits för rånet.

Texten uppdateras. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.