Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blenda tog priset

Hon jagar möss varje dag - och ser ut som en ko i pälsen. Katten Blenda är motivet när vinnarbilden i GP:s sommartävling, del fyra, nu är utsedd.
Kategorin var egentligen Husdjur men bland de drygt 400 tävlingsbidragen fanns allt från myggor till elefanter. Juryn fokuserade dock på husdjuren och hittade till slut vinnaren i en bild från Sofia Karlsson i Karlstad.
- Oj vann jag?! Vad roligt! Blenda är en riktig jägarinna, hon jagar möss varje dag, och slutar inte att jama förrän man kommit och tittat på bytet, berättar Sofia.

Hon bor i Karlstad och hämtade hem Blendas mamma från ett katthem. Efter att mamman rymt i väg vid ett tillfälle och träffat en hankatt, föddes Blenda nio veckor senare.

- Herregud, tänkte jag, hon såg ju ut som en ko! Så därför fick hon heta Blenda, det är ett riktigt konamn.

I dag är den vilda missen ett och ett halv år gammal. Under sommaren bor hon hos Sofias mamma i Grästorp där hon kan springa fritt och jaga möss. På landsbygden kommer hon att stanna tills Sofia bytt ut sin lägenhet i stan och flyttat in i ett eget hus med trädgård.

Nu fortsätter del fem i GP:s bildtävling. Kategorin är Semesterkänsla. Skicka in din bild till [email protected] eller mms:a till 72010. Skriv ordet BILD som rubrik i mobilen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.