I helgen väntas kraftig vind och fortsatt låga temperaturer i Göteborgsområdet.
I helgen väntas kraftig vind och fortsatt låga temperaturer i Göteborgsområdet. Bild: Arne Dedert

Blåsigt väder i Göteborg i helgen

I helgen väntas blåsigt väder i Göteborgsområdet, framför allt längst kusten. Under lördagen kan några solglimtar kika fram genom molntäcket, men i helgen finns ingen majvärme i sikte.
– Vi har en kylig luftmassa över landet, säger meteorologen Sofia Söderberg.

ANNONS
|

I helgen väntas det bli blåsigt i Göteborgsområdet. Vid kusten väntas extra mycket vind.

– Det är kopplat till att vi har ett lågtrycksområde över landet och ett högtryck sydväst om oss, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Under lördagen ser det dessutom ut att bli molnigt över Göteborg, och lokalt kan även en och annan regnskur förekomma.

– Det kan också bli några solglimtar under dagen. Det är rätt blåsigt i dag, med västlig byig vind, säger Sofia Söderberg.

På lördagseftermiddagen rasade ett byggstaket ut över vägen på Djupedalsgatan, en tvärgata till Linnégatan, till följd av de kraftiga vindarna.

ANNONS

Fortsatt låga temperaturer

Förutom vårvindar har den gångna veckan minst sagt bjudit på kyliga temperaturer i Göteborgsområdet, och så ser det även ut att fortsätta i helgen.

– Det beror på att vi har en kylig luftmassa över landet, säger Sofia Söderberg.

De senaste fem dygnen har temperaturerna legat under det normala för den här tiden på året. I Göteborgsområdet är medeltemperaturen i maj månad femton grader, vilket kan jämföras med helgens väntade maxtemperatur på tio grader.

Men i mitten av nästa vecka väntas temperaturerna stiga något igen.

– Det ser ut som att det i mitten av veckan, i alla fall om vi tänker onsdag och torsdag, kan komma in mildare luft över Götaland. Men sedan vidare, fredag och framåt, är det fortfarande väldigt osäkert. Men i alla fall så väntas det mildare luft i mitten av nästa vecka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS