Bilstöld i Lövgärdet - polis följde tjuven med GPS

Under tisdagskvällen stals en företagsbil i Göteborg. När föraren klev ur bilen för att lämna varor så kliver en person in i bilen och kör iväg. Med hjälp av GPS kunde polisen följa färden.

ANNONS

Föraren befann sig i Lövgärdet för att lämna varor på Mejramsgatan i Lövgärdet. När föraren klev ur sin bil, lät personen nycklarna vara kvar i fordonet. Kort därefter ser föraren hur en okänd man hoppar in i bilen och kör iväg med varorna.

Bilen är utrustad med GPS vilket gjorde att både ägaren till bilen och polisen kunde följa färden i realtid. På avstånd kunde flera utav polisens patrullbilar följa färden och slutligen anträffades bilen tom på en parkeringsplats vid Säveåns brygga.

– Vi har ingen gripen i nuläget, de kontrollerade några män som befann sig i anslutning till bilen men de gick inte att knyta till stölden, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

ANNONS

Bilen kommer att lämnas tillbaka till ägaren om den inte har skadats eller på annat sätt blivit förstörd. Enligt Stefan Gustafsson är det inte planerat för en teknisk undersökning i nuläget.

Brottet är rubricerat som ”tillgrepp av fortskaffningsmedel”.

ANNONS